tirsdag 26. august 2014

Rodjokashorn


Denne oppskriften fikk jeg da jeg jobbet på et gatekjøkken i studietiden, og har heller ikke laget dem siden da. Men oppskriften dukket opp igjen her en dag, og da måtte jeg jo prøve igjen. Dette er horn med mye smak som er gode som de er, eller som tilbehør til en enkel suppe eller salat. Sunne kan man vel ikke akkurat si de er, med alt smøret og osten som skal i, men er det ikke da maten også blir best.? ;-)


Oppskrift til 12 horn:

100 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
2 ts sukker
2 ts salt
ca. 1/2 kg hvetemel

Fyll:
ca. 100 g hvitost
1 egg

Pensling:
1 egg
1 ts rapsolje

ca. 25 g smør

Smelt smør og bland inn melk, når den er lunken løser du opp gjæren og blander inn resten av ingrediensene. Sett deigen til heving i 45 minutter.
Del deigen i to og kjevle ut til to rundinger som igjen deles i seks snipper. Riv osten og bland sammen med egget, fordel fyllet på snippene og rull sammen til horn. Hev i 30 minutter.
Pensle hornene med egg- og oljeblandingen, fordel klatter av smør imellom. Stekes ved 250 grader i 8-10 minutter.


lørdag 23. august 2014

Pannekaker til baby


Oppskrift (8 stk):

3/4 dl vann
1 dl havremel
1 egg
1 banan

Bland sammen vann og mel, og la røren stå og svelle i minst 20 minutter. Kan gjerne stå over natten, da blir jernet i havren bedre tilgjengelig. Bland i lett sammenvispet egg og most banan. Stek på middels varme i stekepanne.
Server som de er, eller med fruktmos og/eller smør på.

onsdag 20. august 2014

Ostekuler



Oppskrift:

400 gram kremost
ca. 100 gram cheddarost
2 finhakka vårløk
1 ss paprikapulver
1/2 ss løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

hakka valnøtter til å rulle kulene i

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med salt og pepper. Bruk en teskje og rull kulene i hakka valnøtter. Sett kjølig. Server med kjeks, frukt, grønnsaker eller som en del av et ostebord.

torsdag 14. august 2014

Myke muslikjeks til baby


Oppskrift:
50 g smør
1/2 dl melk
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 egg
1 stor moden, most banan
En neve rosiner om ønskelig

Smelt smør og bland inn de øvrige ingrediensene. Settes på bakepapirkledd stekeplate med skje. Stekes i ca. 12 minutter ved 180 grader.


tirsdag 12. august 2014

Ripsbærgele

I dag har jeg endelig fått plukket litt rips, ble 4,5 liter før jeg gikk lei.. Men er jo avhengig av å ha noen glass med ripsbærgele i kjøleskapet til høstens- og vinterens middager. Også er det jo så godt på varme vafler!

Oppskrift på ripsbærgele:

2 liter bær
3 dl saft

9 dl sukker pr. liter silt saft

Rens og skyll bærene. Ha bærene og vannet i en kjele, kok dem langsomt opp og la dem trekke uten at bærene går i stykker.
Sil saften gjennom et sileklede i ca. 30 minutter - til det slutter å dryppe. Mål opp saften og ha den tilbake i kjelen, kok saften i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen og rør litt og litt av sukkeret i. Rør videre til det er oppløst og kok geleen forsiktig opp og la den koke i ca. 15 minutter uten å røre i den.
Skum av geleen og fyll den på varme, godt rengjorte glass. Ha på lokk og sett den kjølig til de skal brukes.