tirsdag 31. januar 2012

Kyllingsuppe med kokos og lime

Suppe passer ypperlig å varme seg på nå i kalde januar. Jeg er veldig glad i både kokos, lime og chili, så denne smakskombinasjonen var rett og slett super for min del!


Oppskrift (2-3p)
2 kyllingfileter
150 g sjampinjong
1 rød chili
2 ss olje
1/2 squash
1 presset hvitløk
5 dl vann
2 ts frisk, revet ingefær
2 ss kyllingfond,
eller 2 buljongterninger
1 boks kokosmelk
saften av 1/2 lime
koriander
salt

Start med å dele opp soppen i skiver, kyllingen og squashen i biter og chilien i ringer. Varm opp oljen i en gryte, og brun kyllingen og soppen. Tilsett så chilien, hvitløken og squashen og la det surre med i ca. ett minutt før du har i vann, ingefær, kyllingfond og kokosmelk. Varm opp og la det småkoke i ett par minutter før du smaker til med lime, koriander og salt.
Server gjerne med brød til!

onsdag 25. januar 2012

Bountykuler


Jeg elsker alt som smaker av kokos, så selvsagt måtte denne oppskriften jeg kom over testes ut. Og det angrer jeg absolutt ikke på!

Oppskrift:
(ca. 50 stk.)

50 g smør
1/2 dl lys sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos
Pynt: 200 g melkesjokolade

Smør, sirup, melis og fløte kokes i en liten kjele i ca. 10 minutter. Dette skal koke til massen blir seig i konsistensen (ca. 10 minutter). Ta kjelen av platen og bland inn kokos. Avkjøl.

Form små kuler ved hjelp av en fuktet teskje og hånden din. Legg kokoskulene på bakepapirkledd brett, og la dem stivne i kjøleskap et par timer.

Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene raskt i sjokoladen ved hjelp av en tannpirker, la sjokoladen renne litt av før du legger kulene tilbake på brettet med bakepapir. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.

Løsne Bountykulene fra bakepapiret og legg dem i tett boks med matpapir mellom hvert lag.

Selv om det er fløte i fyllet er dette meget holdbar konfekt, i og med at fløten er kokt. Men det spørs hvor lenge de i det hele tatt varer om du først får smaken på dem ;)

Starbucks Frozen Frappuccino


Har prøvd ut forskjellige oppskrifter for å finne en god hjemmelaget iskaffe. Men etter å lagd denne i blenderen med isknuser jeg fikk til jul, har jeg funnet den perfekte oppskrift :D Knallgod er den!

Til to store glass:

3/4 kopp skikkelig sterk kaffe
1 kopp melk
3 ts sukker
2 kopper isbiter
sjokoladesaus

Lag kaffen og avkjøl den. Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladesausen i en blender og kjør på full hastighet til isbitene er helt knust. Ha sjokoladesaus rundt glasset og litt i bunnen, hell kaffen over. Enjoy!