fredag 2. september 2011

Lukket valnøtt


Min versjon av lukket valnøtt:

Bunn
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt over hvetemel og bakepulver, vend forsiktig sammen. Hell røren i en bakepapirkledd form (24 cm i diameter). Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 30-40 minutter. Sjekk med kakenål om den er ferdig. Avkjøl helt i formen. Ta den forsiktig ut av formen og del den i tre bunner med en skarp kniv.

Fyll
1 pk vaniljekrem
2 bokser kremfløte
1 dl jordbærsyltetøy
100 g valnøttkjerner
50 g kokesjokolade

Pisk krem av den ene boksen med fløte, og bland forsiktig sammen med vaniljekremen. Bruk litt av den andre boksen med fløte til å dynke bunnene med. Legg den første bunnen på et kakefat og smør på halve av jordbærsyltetøyet, halv krem/vaniljekremen over, valnøtter og sjokolade oppå der igjen. Legg over neste bunn og gjenta det samme der. Ha over den siste bunnen, pisk resten av kremfløten til krem og smør den over toppen og på sidene.

Pynt
1 rull marsipan
eller ett marsipanlokk
100 g kokesjokolade

Kjevle ut marsipanen, bruk litt melis om det er klissete. Eller bruk ferdig marsipanlokk. Legg den forsiktig over kaken og skjær til kantene. Smelt kokesjokoladen over vannbad og ringle den over kaken til pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar